Haber

AK Parti cephesinden açıklanan 3 sürpriz vaat neler? 2023 faizsiz evlilik kredisi ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti cephesinin açıkladığı üç sürpriz vaat bekleyenleri heyecanlandırıyor. Bu 3 vaatten biri gençlere bayram harçlığı olacak. Emeklilere uygulansa da üniversite öğrencilerine dini bayramlarda yılda iki kez bayram ikramiyesi verilecek.

Evlenenlerin harcamalarını kolaylaştırmak için bir uygulama daha hayata geçirilecek. Aile ve Gençlik Bankası, kira giderlerinizi ve beyaz eşyalarınızı ödemenize yardımcı olacak faizsiz bir kredi oluşturacaktır. Üstelik uzun vadeli geri ödeme yok!

3 SÜRPRİZ SÖZ VERİLMİŞTİ

  • VATANDAŞLIK FONU

  • Devlet bir vatandaşlık fonu kuracak ve bu fona yeni doğan çocuklar için her ay 100-200 lira yatıracak. 18 yaşını dolduran her çocuk, kendisi için biriktirilen parayı belli şartlarla kullanabilecek. Genel olarak burada biriken para öğrencinin üniversite eğitiminde kullanılması yönünde olacaktır.

  • YENİ DÜĞÜNLERE KREDİ

  • Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla yeni evlenecek çiftlerin hem beyaz eşya hem de kira gideri yüküyle karşı karşıya kalmamaları için 150 bin lira faizsiz kredi verilecek. Ayrıca bu krediler 2 yıl geri ödemesiz olacak ve 48 ay vadeye sahip olacak.

  • ÖĞRENCİYE TATİL İkramiyesi

  • Üniversite öğrencilerine de emeklilerde olduğu gibi yılda iki kez bayram tatilinde bayram ikramiyesi verilecek. Bayram harçlığı adı altında verilmesi planlanan paranın bin lira civarında olacağı öngörülüyor.

habercelebi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu