Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferi dünya basınında şöyle yankılandı: Bunu bir kez daha kanıtladı

Türk siyasi tarihinde bir ilk olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi, ikinci oylama türü oldu. Recep Tayyip Erdoğan Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı kesin bir zaferle çıktı. Erdoğan’ın zaferi dünya basınında da geniş yer buldu.

BBC: ERDOĞAN BİR ŞEYİ DAHA İSPATLADI

İngiliz yayın kuruluşu BBC, İstanbul ve Ankara’da vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Erdoğan sokaklarında oy zaferini kutlamaya başladığını söyledi. Erdoğan’ın seçmenlere teşekkür ettiği ilk açıklamasında, “Erdoğan kendisiyle yarışmanın kolay olmadığını bir kez daha kanıtladı” denildi. değerlendirme yer aldı.

GUARDIAN: BÜYÜKŞEHİRLERİN KAYBOLMASI ERDOĞAN İÇİN GERİ DÖNÜŞE SEBEP OLMADI

The Guardian gazetesinin haberinde, Erdoğan’ın büyük şehirlerde birinci olmamasına rağmen zaferi kazandığına dikkat çekilerek, “Türkiye’nin büyük şehirlerini kaybetmek Erdoğan için bir gerileme yaratmadı.” kelimeler kullanıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından Erdoğan’ın İstanbul’da halka seslendiğini hatırlatan The Guardian, Erdoğan’ın Türkiye’yi 5 yıl daha yöneteceğini kaydetti.

ALMANYA: EBEDİ ERDOĞAN

Türkiye’de seçim sonucu Almanya’nın resmi yayın kuruluşları ARD ve ZDF’nin ana haberlerinde birinci oldu. haberler olarak verildi. ZDF’nin haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazandığı belirtilirken son durum Türkiye’deki muhabirine canlı bağlanarak aktarıldı.

ARD’nin haberinde Erdoğan’ın 5 yıllık bir dönem için seçimleri kazandığı vurgulanırken, “seçimin kazananı 85 milyon oldu” sözlerine yer verildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı yayın yapan ARD muhabiri, Erdoğan’ın balkon konuşması yapacağını bildirdi.

Bild gazetesi, “Türkiye’de seçimlerde Erdoğan önde” manşetiyle yaptığı haberde kamuoyunun karşısına çıkarak, “İkinci tip Cumhurbaşkanlığı seçimlerini geride bıraktık. Milletimin bize demokrasi şöleni yaşattığı için teşekkür ediyorum. .” ifadeler kullandı.

Frankfurter Rundschau gazetesi seçimi “Türkiye’de ikinci tur seçimler. Erdoğan kutladı, Kılıçdaroğlu yenilgiyi kabul etti” manşetiyle duyurdu.

Spiegel’in “Ebedi Erdoğan” başlığını kullandığı haberde, Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimini bir kez daha kazandığı belirtilirken, bunu nasıl başardığı analiz edildi.

FRANSA: 5 YIL DAHA TÜRKİYE’Yİ YÖNETECEK

Fransız medyası, ikinci tip Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Erdoğan’ın kazandığını bildirdi. Fransız 24 kanalı gün içinde bültenlerinde ikinci tür seçkiye geniş yer ayırdı ve ikinci tür özel yayınlar yaptı.

Le Monde gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı kazandığı zaferle yeniden cumhurbaşkanı seçildiğini yazdı.

Fransız BFMTV kanalının haberinde, 20 yıldır iktidarda olan Erdoğan’ın ikinci turda yeniden cumhurbaşkanı seçildiği ve Türkiye’yi 5 yıl daha yöneteceği kaydedildi. Haberde Erdoğan, İstanbul’da coşkulu kalabalığın önünde yaptığı konuşmada, Türk milletinin 5 yıl ülkeyi yönetme sorumluluğunu kendisine emanet ettiğini söyledi.

İTALYA: 2028’E KADAR GÖREVDE KALACAK

İtalyan Corriere della Sera gazetesi, “Türkiye’de Erdoğan ikinci tip seçimde oyların yüzde 52’sini alarak cumhurbaşkanlığını onayladı” manşetiyle verdiği haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim başarısını duyurdu.

La Repubblica gazetesi de seçim sonuçlarını “Türkiye’de seçimler: Erdoğan kazandı. Muhalefetin hayalleri yıkıldı” manşetiyle okuyucularına duyurdu.

Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kemal Kılıçdaroğlu ile karşı karşıya geleceği belirtilirken, “Erdoğan ikinci turda da sağlam bir çoğunluk elde etmeyi başardı” değerlendirmesi yapıldı.

La Stampa gazetesi, “Türkiye’de İkinci Tur: Erdoğan Kazandı” başlıklı haberinde, Erdoğan’ın 2028’e kadar iktidarda kalacağını belirtirken, sokaklarda kutlamalar yapılıyor.

İtalyan ANSA ajansı da Türkiye’de ikinci tip seçim haberini “Erdoğan yüzde 52 oyla seçimleri yine kazanıyor” manşetiyle duyurdu.

Ranews24 kanalı “Erdoğan yeniden seçildi. 2028 yılına kadar görevde kalacak.” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim zaferi.

İSPANYA: RAKİBİNDEN 2 MİLYON FAZLA OY ALDI

İspanyol La Vanguardia gazetesi seçim haberini “Erdoğan 5 yıl daha iktidarda kalacak” manşetiyle okuyucularına duyurdu.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rakibi Kılıçdaroğlu’ndan yaklaşık 2 milyon daha fazla oy alarak toplam oyların yüzde 52’sini aldığı vurgulandı. Açıklamada, “Recep Tayyip Erdoğan, bu Pazar günü rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’nu net bir şekilde mağlup etti. Sandıklarda kullanılan oyların yüzde 98’ine karşılık, mevcut cumhurbaşkanı, muhalefet adayının 2 milyon fazla oyu ile bir kez daha koltuğunu onaylattı. Kullanılan oyların yaklaşık yüzde 85’i yine çok yüksekti.” söylendi.

tarakli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu