Haber

Yeşilay, depremden etkilenen çocuklar ve ebeveynleri için kriz rehberi yayınladı

Yeşilay, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından Birleşmiş Milletler (BM) ve Manchester Üniversitesi tarafından hazırlanan “Kriz Durumlarında Çocuklarımıza Yardım Rehberi”ni düzenleyerek Türkçe çevirisini yayınladı.

Yeşilay’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, “Kriz Durumlarında Çocuklarımıza Yardım Rehberi” Yeşilay iş birliği kapsamında uzmanlarla birlikte incelenip düzenlendi. Türkçeye çevrilen rehber, beyin sarsıntısından etkilenen çocukların ve ebeveynlerin hizmetine sunuldu.

Yeşilay’ın internet sitesinde yer alan rehber, depremden etkilenen anne babaları duygularıyla yüzleştirerek başlıyor. Anne babaları önce kendilerine yardım etmeye davet eden rehber, sunduğu seçeneklerle süreci aşmaları için onları motive ediyor.

Okuyucuya anlaşılır bir dille sunulan rehber, çocuklarla geçirilen kaliteli zamanın onları kaygılardan uzaklaştıracağına dikkat çekerek ebeveynlere yol gösteriyor.

Çocuklardaki kargaşa ve saldırganlık duygularının bir felaketin normal yansımaları olabileceğini hatırlatan rehberde, bu tür aksiliklerle baş etme yöntemleri sıralanıyor.

Endişe, telaş gibi duyguların sonucu olan uyku bozuklukları ile başa çıkmanın formüllerini verirken aynı zamanda gevşeme teknikleri de sunuyor.

mazidagi-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu