Teknoloji

Google Gizliliğinizi İhlal Ediyor Olabilir! Google Haritalar’da Kişisel Bilgilerin Korunması

Google’ın en kullanışlı uygulamalarından biri olan Google Haritalar’da Sokak Görünümü, özel hayatınızla ilgili bilgileri siz fark etmeden başkalarıyla paylaşıyor olabilir. Bu durumda mahremiyetimizi korumak için ne yapabiliriz? Her zaman birlikte bakalım.

Günümüzün en çok kullanılan navigasyon uygulamalarından biri olan Google Haritalar, uygulama içerisinde kullanıcılarına birçok farklı özellik sunmaktadır.

Bu özelliklerden biri de Sokak Görünümü özelliğidir. Bu özellik sayesinde konumu bulamadığımız ya da merak ettiğimiz yerleri rahatlıkla görüntüleyebiliyoruz.

Peki Google bu fotoğrafları nasıl elde ediyor?

Yukarıdaki gibi, Google araçlara kameralar yerleştirir ve sokak sokak dolaşarak görüntüleri kaydeder. Ortaya çıkan manzaralar daha sonra haritalara aktarılır.

Elde edilen görüntüler zaman zaman mahremiyet ihlallerine yol açabilmektedir.

Bir bakıma Google tarafından kaydedilen görüntüler, internet erişimi olan herkesin evinize daha yakından bakmasına olanak tanıyor. Bu, gizlilik sorunlarına neden olabilir. Arabanızın plakası, evinize gelen bir kargo, kişisel bilgilerinizi içeren bir görsel siz farkına varmadan başkalarıyla paylaşılabilir. Google bu noktada kapatmaya değer verdiğini vurguluyor ve içeriğin görünür olup olmamasını tercihinize bırakıyor. Google’dan, görünmesini istemediğiniz içeriği bulanıklaştırmasını isteyebilirsiniz. Bu isteğin nasıl yapıldığını görelim.

İlk olarak, Google Haritalar’ı açın. Bulanıklaştırmak istediğiniz konuma gidin ve sağ alttaki insan simgesini kullanarak Sokak Görünümü’ne geçin.

Sokak Görünümü’ne geçtikten sonra sağ alttaki sorun bildir seçeneğine tıklayın.

Sorun bildir seçeneğine tıkladıktan sonra karşınıza böyle bir sayfa çıkacaktır. Mahremiyetinizi ihlal ettiğini düşündüğünüz noktayı kırmızı çerçeveli bir dikdörtgen içine alın.

Seçiminizi yaptıktan sonra aşağıdaki bilgileri doldurun ve gönder butonuna tıklayın.

Bu isteğin kalıcı bir değişiklik olduğunu unutmayın.

Olumlu geribildirimden sonra seçtiğiniz konum aşağıdaki gibi bulanık görünecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu