Yaşam

Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi Çocuk Kültür Sanat Merkezi öğrencilerine eğitim verdi

Turgutlu BelediyesiKültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK) ekibi, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi (ÇKSM) öğrencilerine dağcılık ve doğa sporları eğitimi verdi.

Turgutlu Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilke imza atarak okul öncesi eğitimi ücretsiz yaptığı Mustafa Kemal Mahallesi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nin öğrencileri dağcılık ve doğa sporları eğitimi aldı. Düzenlediği yürüyüş ve tırmanış etkinlikleriyle çevre bilinci oluşturmak ve doğayı tanıtmak için farklı yaşlardan doğa severleri çeşitli parkurlarda buluşturan Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi grubu, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi öğrencileriyle bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında TURBELDAK Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, ÇKSM öğrencilerine doğada kamp yapma, çadır kurma ve kamp alanında kullanılacak malzemeler hakkında bilgiler verdi. Eğitimi dikkatle dinleyen çocuklar, Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nin bahçesinde kurulan çadırı da görerek eğlenceli ve eğitici vakit geçirdiler.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Turgutlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Çocuk Kültür Sanat Merkezimizde eğitim gören değerli öğrencilerimiz dağcılık ve doğa sporları eğitimi aldılar. Çocuklarımızın kendilerini her alanda geliştirmelerini ve kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. Bu bağlamda sağlıklı bir gelişim süreci geçirmek adına Belediyemizin Dağcılık Akademisi ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu