Haber

İstanbul’da Kanton Fuarı tanıtım etkinliği düzenlendi

134. Kanton Fuarı için İstanbuldüzenlenen tanıtım etkinliğinden çeşitli görüntüler

Yaklaşan Çin İthalat ve İhracat Fuarı Pazartesi günü düzenlenecek İstanbulTürk iş dünyasının önde gelenlerinin katıldığı ve düzenlenen bir etkinlikte tanıtıldı.

İstanbulTicaret Odası (ITO) tarafından düzenlenen etkinliğe Çin Dış Ticaret Merkezi Genel Müdürü Chu Shijia ve Çin’in İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong da katıldı.

Yaygın olarak Kanton Fuarı olarak bilinen fuarın organizasyonundan ve tanıtımından sorumlu devlet kurumunun başkanı olan Chu, fuarın Çin’deki en önemli iş etkinliklerinden biri olduğunu ve yıllardır küresel katılımın arttığını söyledi.

Chu, bu yılki fuarın yeşil-düşük karbonlu, akıllı ve yenilikçi ürünlere odaklanacağını da belirtti.

Çin’in İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong, fuarın kurulduğu 1957 yılından bu yana Türkiye ile Çin arasındaki ticaretin geliştirilmesinde ve iki ülke arasındaki dostluğun ilerletilmesinde oynadığı tarihi role dikkat çekti.

Kanton Fuarı’na her yıl yaklaşık 150 Türk firmasının katıldığını hatırlatan İTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Özer, yakın gelecekte bu sayının 250’ye çıkarılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Özer, “İstanbul Ticaret Odası, ülkelerimiz arasındaki ticaret ve iş ilişkilerinin artmasına katkı sağlamak amacıyla her zaman gerekli desteği vermeye hazırdır.” dedi.

İTO, 700.000 üyesiyle Türkiye’nin en büyük ticaret odaları arasında yer alıyor.

134. Kanton Fuarı 15 Ekim’de Çin’in güneyindeki Guangzhou’da başlayacak. Fuarın çevrimiçi platformu 4 Kasım’daki kapanışa kadar katılımcılara ve alıcılara hizmet verecek.

Xinhua Haberler Ajans muhabirleri İstanbul’dan haber veriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Ekonomi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu