Haber

Kübalı doktorlar mağdurlara sağlık hizmeti vermeye devam ediyor: ‘Kıtalar ayrılsa da aramızda bir bağ var’

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kübalı doktorlar da depremzedelerin yaralarının sarılmasına destek verdi. 12 Şubat’ta Kahramanmaraş’a gelen 32 kişilik sağlık ekibi, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve Yörük Selim Polikliniği ile Elbistan’ın Büyük Yapalak Mahallesi’ndeki sağlık merkezine sevk edildi.

Kübalı doktorlar tercüman aracılığıyla muayene ettikleri hastaların sağlığına kavuşması için özverili bir şekilde çalışıyor. Elbistan’a 20 kilometre uzaklıktaki sağlık ocağında depremde ağır hasar gören sağlık ocağında gönüllü olarak görev yapan sağlık ekibinden sorumlu Juan Carlos Dupuy Nunez, depremzedelere destek olmak istediklerini belirtti.

“Böyle zor bir durumda yardımcı olabilmek benim için bir onurdur”

Nunez, bölgedeki sağlık ekibini tercüman eşliğinde çalışmak üzere görevlendirdiklerini dile getirdi. “Türk milletinin yanında olmaya geldik. Burada Küba’daki sağlık çalışanlarının hayırsever, insani ve dayanışmacı yönlerini ortaya koyuyoruz. Böylesine zor bir durumda yardım edebilmek bizim için gurur verici.”söz konusu.

‘Okyanuslar ve kıtalar bizi ayırsa da aramızda çok bağlar var’

Kübalı doktor Alexander Bera da depremden etkilenen vatandaşlara sağlık hizmeti vermek için şehre isteyerek geldiklerini belirtti. Bera, bölge halkıyla aralarında çok farklı bir bağ oluştuğunu söyledi. “Bizi okyanuslar ve kıtalar ayırsa da aramızda çok bağlar var. Bunu tüm kalbimizle hissediyoruz. Burada kaldığımız süre boyunca kardeşlerimizin arasında olduğumuzu hissettik. Aile gibi hissettik. Özellikle insanlar bize çok sevgi gösterdi. . Bizi gerçekten iyi karşıladılar.”terimleri kullandı.

‘Kübalı doktorlar bizi iyileştirmek için dünyanın öbür ucundan geldi’

Mahalle sakinlerinden Nergis Kelir, çocuğunun rahatsızlanması üzerine sağlık merkezine geldiğini ve Kübalı doktorları görünce şaşırdığını söyledi. Kübalı doktorların verdiği sağlık hizmetinden memnun olduğunu dile getiren Kelir, şöyle konuştu: “Dünyanın öbür ucundan Kübalı doktorlar gelip bizi iyileştirdiler. Bu çok gurur verici bir şey. Allah razı olsun, çok mutlu olduk”dedi.

Kendisini muayene eden Kübalı doktor Ali Kılınç, tercüman aracılığıyla anlattı. “Acil şifalar” Dilek tutmasından etkilendiğini ve çok duygulandığını belirtti. Türkiye’nin her afette ihtiyaç sahibi devletlerin yanında olduğunu belirten Kılınç, şöyle konuştu: “Depremden sonra da bütün dünya yanımızdaydı. Allah böyle acılar göstermesin. Onları burada görmek bizim için büyük mutluluk”söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu