Haber

İstanbul’da PKK/KCK operasyonunda 3 kişi tutuklandı

İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda, bölücü terör örgütü PKK/KCK’ye üye oldukları şüphesiyle gözaltına alınan 7 şüpheliden aralarında HEDEP Beylikdüzü İlçe teşkilat yöneticisi Emrullah Şenyüz’ün de bulunduğu 3 kişi tutuklanarak adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’nin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HEDEP) Beylikdüzü İlçe Teşkilatı yöneticileri Tabana Gökçe, Emrullah Şenyüz ve Nurten Demir’in de aralarında bulunduğu 7 kişinin polisteki sorgusu yapıldı. gün önce TEM Şubesi’nde 3 gün sorguya çekildi. bugün tamamlandı. Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorguları tamamlanan şüpheliler, bu sabah Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Örgüt propagandası yapmakla suçlanan şüphelilere savcılıkta katıldıkları hareket ve faaliyetler soruldu.

Savcının ifadelerinin ardından aralarında Tabana Gökçe ve Nurten Demir’in de bulunduğu 3 şüphelinin serbest bırakıldığı öğrenildi. Savcılık tarafından tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilen bir kişi “adli kontrol” hükümleri uygulanarak serbest bırakılırken, aralarında HEDEP Beylikdüzü İlçe Teşkilatı yöneticilerinden Emrullah Şenyüz’ün de bulunduğu 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. “Terör propagandası” ve “terör örgütü üyeliği” suçlarından cezaevine gönderildi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu