BTSO Savunma Sanayii ve Havacılık Konseyi’nin yol haritası açıklandı
BURSA (İGFA) –Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından stratejik segmentleri ortak akılla geleceğe taşımak amacıyla hayata geçirilen ‘Sektörel Meclisler’ yeni dönem çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
BTSO Savunma Sanayii ve Havacılık Meclisi Strateji Arama Çalıştayı, şube paydaşlarının katılımıyla Bursa İşletme Okulu’nda gerçekleştirildi. Çalıştayın açılışında konuşan BTSO Lider Yardımcısı Cüneyt Şener, Bursa Havacılık ve Uzay Savunma Kümelenmesi – BASDEC’te yer alan firmaların kilogram başına ihracat birim fiyatının 33 dolara ulaştığını söyledi.
BTSO’nun iş dünyasının referans eğitim merkezi olarak tasarladığı Bursa İşletme Okulu’nda düzenlenen çalıştaya, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cüneyt Şener, Yönetim Kurulu Başkanı Aptullah Saner, yönetim kurulu üyeleri ve bölüm temsilcileri katıldı.
Açılışta konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cüneyt Şener, küresel ölçekte yeni dengelerin kurulduğu güçlü bir dönemden geçtiğimizi söyledi. Akıl ile gerçeği bir araya getiren, küresel ve bütünsel bakış açısıyla risk ve fırsatları bir arada gören bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini belirten Cüneyt Şener, “İlk kez BTSO çatısı altında hayata geçirilen ‘Sektörel Konsey’ yapısı Türkiye’deki oda ve borsalar arasında yer alan bu anlayışla tasarlandı. “Kentin geleceğinde söz sahibi tüm dinamikleri aynı masa etrafında bir araya getiren Daire Kurulları, sağduyunun harekete geçtiği ve ulaşılabilir hedeflerle yol haritasını belirlediği güçlü platformlar arasında yer alıyor” dedi.
“SAVUNMA SANAYİİNDE YURT İÇİ ORAN YÜZDE 80’E ULAŞTI”
Türkiye’nin savunma sanayinde yerlilik oranının yüzde 20’den yüzde 80’e ulaştığına dikkat çeken Cüneyt Şener, “Türk savunma ve havacılık sanayimiz, dünyanın her yerindeki dost ve müttefik ülkelerin savunma ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde, karşılayabilecek kapasitededir. ülkemizin ihtiyaçları. Yerli ve milli kaynaklarla ürettiğimiz ürünler dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. Bugün yüksek teknolojili savunma sanayii ürünlerimizi ihraç ettiğimiz ülke sayısı 170’i, ihraç ettiğimiz ürün çeşidi ise 230’u aştı.” dedi.
Türkiye’nin sektördeki rekabet gücünü artırmak amacıyla BTSO çatısı altında yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirten Şener, 2013 yılında göreve geldiklerinde yaptıkları ilk eylemlerden birinin Bursa Havacılık ve Uzay Savunma Kümelenmesi BASDEC’i kurmak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Şehrimizin savunma, havacılık ve uzay sanayine katkı sağlamasını istiyoruz ve bu gün toplumun farklı kesimlerinden pay almayı hedefleyen BASDEC çatısı altında 140’ı aşkın şirketimiz var. Küme şirketlerimiz de önemli bir yere sahip. Kilogram başına ihracat birim değeri 33 dolara ulaşan ihracat birim değeriyle ekonomimizdeki yerini koruyoruz. BTSO olarak savunma sanayi ve havacılık alanlarında aktif rol alarak ülke ekonomimize maksimum katkı sağlıyoruz. “Tüm sektörlerin yakın takipçisi olmaya devam ediyoruz. sunabileceğimiz çalışmalar. Bu dönemde Sektör Kurulu yapısına eklediğimiz Savunma Sanayii ve Havacılık Kurulumuz da şubemizin gelişiminde öncü rol oynayacaktır” dedi.
BTSO Savunma Sanayii ve Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Aptullah Saner, yönetim kurulunun ilk toplantısını Bursa İşletme Okulu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Uyanık, kurul kapsamında şube temsilcileri, sanayici ve akademisyenlerle bir araya gelerek bölümün sorunlarını tartışarak verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.
ROKETSAN Yan Sanayi ve Millileştirme Müdürü Murat Türker, çalıştayların farklı bakış açılarıyla sinerji yarattığını belirtti.