Haber

Adana’da Sami Bey Apartmanı’nın müteahhitlerine dava açıldı

Kahramanmaraş’taki depremde Adana’daki Sami Bey Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili soruşturma kapsamında kaçak müteahhitler Abdullah Aybaba ve kızı Eda Aybaba Çelik hakkında 22 yıl 6 ay hapis istemiyle dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulan Deprem Araştırma Bürosu tarafından Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi’nde 40 kişinin bulunduğu 16 katlı binanın kaçak müteahhitleri Aybaba ve kızı Çelik hakkında yürütülen soruşturma Pazarcık’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremin çökmesi sonucu hayatını kaybeden ve 2 kişinin yaralandığı deprem tamamlandı. .

Sanıklar hakkında “Kasten taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçundan 22 yıl 6’şar ay hapis cezası verilmesini talep eden iddianame, Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede yer alan bilirkişi raporunda, binanın yapıldığı bölgede taşıma gücü sorunu olmadığı, binanın yıkılması için zemine dayalı bir sebep bulunmadığı belirtildi.

“Kusurlu üretim”den sorumlu tutuldular

Numuneler üzerinde yapılan analizlerin yer aldığı raporda, “Binadan alınan beton ve çelik numunelerin binanın yapıldığı yılda yürürlükte olan 1975 deprem yönetmeliği yükümlülüklerini karşılamadığı, binanın Hatalı imalattan müteahhitler Abdullah Aybaba ve Eda Aybaba Çelik sorumluydu.” terim kullanıldı.

İddianamede, inşaatın tekniğine uygun olarak yapılmasından sorumlu olan sanıkların, yıkılan binanın proje imalat ve iş bitirme aşamasında yükümlülüklerini yerine getirmedikleri belirtildi.

“Binanın çökmesi sonucu 40 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı ve bu öngörülebilir sonuç bakımından dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareket eden sanıkların, kamu adına iddia ve talep edilmektedir. , ‘kasıtlı taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme’ suçundan cezalandırılır.”

Adana 4’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nce, Adana 4’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nce, Sami Bey Apartmanı’nın müteahhitleri Abdullah Aybaba ve kızı Eda Aybaba hakkında tutuklama kararı verildi. Çelik.

karsiyakaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu