Haber

AK Partili Bülent Turan: Cumhurbaşkanı kararıyla seçime gideceğiz

ANKARA -AK Parti Küme Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanı kararıyla seçime gitmek istediklerini belirterek, “Cumhurbaşkanı seçim kararını aldıktan sonra bu Resmi Gazete’de yayımlanacak. Ondan sonra 60 gün sonra ilk pazar günü seçim var” dedi.

‘CUMHURBAŞKANI KARARINDAN 60 GÜN SONRA SEÇİME GİDECEĞİZ’

Bülent Turan Kanal 7’de Mehmet Acet’in sunduğu Başşehir Kulisi programına konuk oldu. Seçimleri olağan tarih olan 18 Haziran’da yapmak istediklerini belirten Turan; Ancak sınavlar, tatiller, okulların kapanması, hac dönemi, mevsim şartları gibi faktörleri değerlendirdiklerini söyledi.

Turan, “5 yıldan 5 yıla seçim olacak dedik; ama muhalefet ‘5 yıl boyunca her yıl erken seçim olacak’ dedi ama gördüler ki 18 Haziran’a sadece birkaç ay kaldı. Bu tarihten sonra hangi ayda olursa olsun mutlaka isim verilmelidir. Bundan sonra yapılacak herhangi bir seçim erken seçim değil, olağan seçimdir. Seçim döngüsü şimdi başladı. Hala 18 Haziran istiyoruz. Ancak 6’lı masanın sözcüleri ‘6 Nisan’dan önce yapılacak seçimlere açığız, sonrası için bize gelmeyin’ dediler. ‘Bize gelme’ demek, ‘meclisten seçim kararı almayacağız’ demek, biz de ‘hac mevsimi var, okullar tatil, ramazan, bayram var bakalım hangi tarih uygunsa’ diyoruz. Cumhurbaşkanımız, Anayasa’nın kendisine verdiği yetkiyle (md. 2 116) hangi tarihe uygun düşerse, Kurban Bayramı tatili yapar. ) karar verir. ‘Seçim takvimine başlayalım’ diyoruz. Cumhurbaşkanımız seçim kararını verdikten sonra bu karar Resmi Gazete’de yayımlanacak. Yayımlandıktan sonra 60 gün sonra ilk Pazar günü seçim var. Güçlü bir liderliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Süreç dünyanın her yerinde yaşanıyor. Cumhurbaşkanımız da Cumhur İttifakı da seçimi açık farkla kazanacak. Cumhurbaşkanımızın tarihin en yüksek oyu alacağını savunuyorum. Parlamentoda şu an olduğundan daha fazla sandalye alacağız” dedi.

‘3 DÖNEM KURALI UYGULANMALI’

AK Parti’nin 3 dönem kuralının uygulanıp uygulanmayacağı sorusu üzerine Turan, AK Parti’nin önceki dönemlerde 3 dönem kuralının uygulanmadığını belirterek; Ancak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) bu döneme ilişkin kararı Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) devrettiğini söyledi. Turan, “Cumhurbaşkanımızın elini rahatlatmak için söylüyorum kim 3 dönem milletvekilliği yaptıysa bu hayata geçirilsin diyorum. Değişelim dünyanın sonu değil kimse vazgeçilmez değil. Ben Çanakkale’de haklı bir avukat olduğumu düşünüyorum ama Cumhurbaşkanımız benim için 3 dönem daha değerli bedel diyorsa açık açık siyasetten başka hizmet olur mu vekaletsiz askerlik olmaz mı davet ediyorum Partimizin heyetleri, ihtiyaç varsa değiştirelim, hayata geçirelim. Yerimize yeni arkadaşlar gelsin” dedi.

‘6’LI MASA ERDOĞAN’I BAŞBAKAN YAPMAYA ÇALIŞIYOR’

Altı Levha’nın parlamenter sisteme getireceğimiz vaadine ilişkin açıklamalarda bulunan Turan, “Ancak dünyada hiçbir millet demokratik bir kazanımı, aldığı yetkiyi geri vermemiştir. Hiçbir parlamenter sistem krallığa geri dönmedi. Hiçbir başkanlık sistemi parlamenter sisteme geri dönmemiştir. Bunların hepsi bir kazanımdır. Hayır, ama diyelim ki oldu. Parlamenter sisteme geri dönmek istediler; Bu teknik olarak mümkün mü? AK Parti şu anda Türkiye’nin en büyük partisi değil mi? AK Parti’nin en kötü günü yüzde 40. Bütün çalışmaları aslında Erdoğan’ı yeniden başbakan yapmak için atılan bir adımdır. Tekrar söylüyorum, mümkün değil ama bütün işleri Sayın Cumhurbaşkanımızın kazanamama ihtimalinden sonra Sayın Erdoğan’ın Başbakan yapılma arzusu. Teşekkürler, bu bizim için çalıştıkları anlamına geliyor. Bu yanlış bir yöntem, yanlış bir tarz. Bu sistemi geliştirelim, bu sistemde eksiklikler varsa hızlandıralım. Parlamenter, siyasi ve bürokratik tartışalım. Bu başka bir şey. Ama parlamenter sisteme dönme ihtimali teknik olarak yok, matematiksel olarak yok. Yani 400 milletvekili alacaklar, biz AK Parti, MHP, BBP, Cumhur İttifakı olarak hepimiz yok olacağız, sistemi değiştirecekler! Böyle bir dünya yok.” dedim.

‘EYT’İN OCAK SONUNDA MECLİSTE OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

Turan, memur ve emeklilere verilen zamların önümüzdeki hafta Meclis’te görüşüleceğini belirterek, sözleşmeli personel alımı konusunun daha sonra Meclis’e gelmesinin planlandığını söyledi. Turan, “EYT ile ilgili çalışmalar devam ediyor. En geç Ocak ayı sonunda Meclis’te olur diye düşünüyorum. Şubat ortasına kadar yasalaşmasını bekliyoruz. İlk maaşlar en geç Mart ayında alınabilir. Mevcut meclis takvimine göre bunu söyleyebiliriz” dedi. (DUVAR)

siverek-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu