İş

ABD Başkanı Biden’dan enflasyon mesajı! iyi durumda olacak

ABD Lideri Joe Biden, ülkede beklentileri aşan istihdam sonrası yaptığı değerlendirmede; İstihdamın geçen ay 300 binden fazla arttığına işaret ederek, bunun ekonomik planın işe yaradığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Ocak ayında işsizlik oranının son 50 yılın en düşük seviyesine gerilediğini hatırlatan Biden, işsizlik oranının 14 aydır yüzde 4’ün altında seyrettiğine dikkat çekti.

Bir süredir iş piyasasının dışında kalanların geri döndüğünü belirten Biden, enflasyonu daha da düşürmek için yapılması gerekenler olduğuna değindi.

doğru yönde hareket ediyor

Biden, yaşanan aksiliklere rağmen enflasyonun yaza göre yüzde 30 düştüğüne dikkat çekerek, ABD ekonomisinin “doğru yönde” ilerlediğini söyledi.

Önümüzdeki 10 yılda bütçe açığının 3 trilyon dolar azaltılması hedefine de değinen Biden, bütçe teklifinin Amerikalıların üzerindeki yükü kaldırmak için neler yapabileceklerini yansıttığını vurguladı.

Tüketici Fiyat Endeksi’nin iyi durumda olacağına inanıyorum

Borç limiti sorununun ülke ekonomisi için hâlâ önemli bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Biden, inşa edilen ilerlemeyi sürdürmek için Cumhuriyetçi kongre üyelerini uzlaşmaya çağırdı.

Önümüzdeki hafta açıklanacak enflasyon verileri hakkında konuşan Biden, Tüketici Fiyat Endeksi’nin iyi durumda olacağına inandığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu