Teknoloji

Windows için 16 GB RAM zorunlu hale gelebilir

Yeni nesil Windows yani Windows 12’ye dair söylentiler tüm hızıyla devam ediyor. Bir araştırma firması ve pazar analisti olan Trendforce, Microsoft’un, ağırlıklı olarak yapay zeka tarafından desteklenen özelliklere dayanacak yapay zeka bilgisayarları için minimum donanım gereksinimlerini artırmak üzere olduğunu söylüyor. Windows çalıştıran yeni nesil yapay zeka bilgisayarlarına yönelik Trendforce’un 2024’ün ikinci yarısı için planlanması planlanıyor 16 GB en düşük sınır olacakÇok hızlı.

Rapora kendi kaynaklarından alıntı yaparak ekleyen Tom’s Hardware, AI PC’lerin hızlı cihaz performansı sağlamak ve “AI PC” adını haklı çıkarmak için 16 GB RAM’e ek olarak 16 GB RAM’e sahip olduğunu söyledi. en az 40 TOPS’a kadarBuna ihtiyacı olacağını iddia ediyor (bilgi işlem gücü için bir performans ölçüsü).

Microsoft, Windows 12’nin varlığını bile kabul etmediği için şu anda pek çok bilinmeyen var. Microsoft’un 8 GB veya daha az RAM’e sahip cihazların yeni nesil Windows’a güncellenmesini engellemeyi mi planladığı yoksa 16 GB’lık RAM’in mi olduğu bilinmiyor. limit, yeni Windows 12 yüklü cihazlarda yapay zeka tabanlı deneyimler için bir gerekliliktir. Şu anda sisteminizde 4 GB’tan az RAM varsa Windows 11 standart olarak yüklenememektedir.

Donanım gereksinimlerinin çoğu hâlâ spekülasyon konusu olsa da, gelecek özelliklerden bazılarının Intel, Qualcomm ve AMD’nin en yeni yongalarında yerleşik özel donanım ve işlem birimleri gerektireceğinden emin olabilirsiniz.

İlginç bir şekilde şu an itibariyle Intel çipleri, söylentilere göre 40 TOPS gereksinimini karşılayamayan tek şirket olarak öne çıkıyor. Meteor Lake yalnızca 34 TOPS’a ulaşabiliyor ancak şirket, yeni nesil işlemcilerin bu değeri üç katına çıkarmasını bekliyor. AMD’nin Ryzen 8000 işlemcilerinin 45 TOPS kapasiteye sahip olduğu söyleniyor ve aynı gücün Qualcomm’un Snapdragon X Elite platformundan da bekleniyor.

Microsoft, yeni nesil Windows’una ne ad vereceğine bile karar vermedi. AI PC’ler için 16 GB RAM’in gerekli olduğu yönündeki yeni söylenti göz önüne alındığında, Windows 11 markasını korumak da mantıklı olabilir. Bu sayede mevcut bilgisayarlar güncellemeleri ve yeni özellikleri almaya devam edebilir, daha güçlü donanıma sahip daha yeni cihazlar ise çok daha gelişmiş yazılımlar alabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu