Ekonomi

Snap hisseleri gelir eksikliği nedeniyle düşüyor, gözler kullanıcı artışında

Popüler sosyal medya uygulaması Snapchat’in ana şirketi ek inc(NYSE: PATLATMAK ). Salı günü üç aylık gelirde Wall Street beklentilerinin altında hafif bir düşüş bildirdi. Şirketin hisseleri mesai sonrası işlemlerde %20 düştü, bu da yatırımcıların şirketin performansıyla ilgili endişelerini gösteriyor.

Dijital reklam dolarları için Meta Platformlar (NASDAQ: META) ve Alfabe (NASDAQ: Google gibi ağır toplarla rekabet eden teknoloji şirketi, reklamverenleri çekmekte zorlandı. Bu daha büyük rakipler, reklam geliri elde etmede değerli bir avantaj olan reklam hedefleme için daha kapsamlı bilgiler sunuyor. Hem Meta hem de Alphabet yakın zamanda maliyet tasarrufu önlemi olarak iş gücünü azalttı.

Rekabet ortamına yanıt olarak Snap, Pazartesi günü iş gücünü %10 oranında (528 çalışana eşdeğer) azaltacağını duyurdu. Bu karar, şirketin uzun vadeli büyümesine daha fazla kaynak yatırımı yapma stratejisinin bir parçası.

Snap, 31 Aralık’ta sona eren dördüncü çeyrek için 1,36 milyar dolar gelir bildirdi. LSEG’nin verilerine göre bu rakam, konsensüs analistlerinin 1,38 milyar dolarlık tahminlerinin hemen altındaydı. Geleceğe bakıldığında şirket, ilk çeyrek gelir varsayımını 1,1 milyar dolar ile 1,14 milyar dolar arasında belirledi; bu da analistlerin 1,1 milyar dolarlık beklentilerine uyuyor.

Snap, konumunu güçlendirmek amacıyla hissedarlarına Snapchat’in kullanıcı tabanını genişletme çabalarına yeniden odaklanacağını söyledi. Şirket, başta Kuzey Amerika ve Avrupa olmak üzere kârlılığı en yüksek pazarlara odaklanmayı hedefliyor.

Gelir açığına rağmen Snap’in kullanıcı ölçümleriyle ilgili olumlu bir notu var. Günlük aktif kullanıcı sayısı dördüncü çeyrekte 414 milyona ulaşarak analistlerin 411,6 milyonluk tahminlerini aştı. Santa Monica merkezli şirket, günlük kullanıcı sayısının ilk çeyrekte 420 milyona çıkacağını da öngördü.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

dortdivanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu