Ekonomi

Piyasa dolardan ne bekliyor?

ABD’de açıklanacak S&P Global imalat ve bileşik PMI endeksleri bir önceki aya göre gerileyerek yüzde 50’ye ulaştı. altındaDaralma bölgesinde kalması beklenirken, veriler öncesi dolar tüm G-10 para birimleri karşısında seans başında değer kaybetti.

Bloomberg Markets Live (MLIV) Nabzını yanıtlayanların üçte ikisinden fazlası da Bloomberg Dolar Endeksinin önümüzdeki ay düşmesini beklediklerini söyledi.

Bu, anketin Ağustos ayında başlamasından bu yana dolarda düşüş bekleyenlerin sahip olduğu en yüksek pay oldu.

Ekim ayında yüzde 0,24 düşen Bloomberg Dolar Endeksi, Kasım ve Aralık aylarında sırasıyla yüzde 4,83 ve yüzde 1,83 geriledi.

Doların değer kaybetmesinde özellikle bu hafta etkili olurken, Fed’in faiz artırımlarının daha ölçülü devam edeceği beklentisi, güvenilir görülen yatırım araçlarına olan talebi azaltırken, diğer para birimlerine olan talebin sınırlı kalması dikkat çekiyor. birden fazla Çin yeni yılı nedeniyle hacim.

Stratejistler ne diyor?

Credit Agricole CIB Stratejisti David Forrester, “Yüksek risk iştahı dolar üzerinde baskı oluşturuyor” dedi.

Yatırımcılar, dolar/yen kurunun 130’un üzerine çıkmasını kısa pozisyon oluşturmak için bir fırsat olarak görebilirler.

Piyasalar Canlı Strateji Uzmanı Simon Flint de doların düşmeye devam etmesi için en büyük riskin piyasalardaki ters risk algısı olduğuna dikkat çekti.

Flint, Bloomberg Dolar Endeksi ile MSCI Dünya Endeksi arasındaki ilişkinin ABD tahvillerine göre daha yüksek olduğuna dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu