Haber

Memduh Büyükkılıç’tan kütüphane müjdesi

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Lider Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’nin Hacılar bölgesindeki kütüphanelerine bir yenisini daha ekleyerek Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphane sayısını 10’a çıkardı.

Hacılar ilçesinde faaliyete başlayan Halit Özkaya Kütüphanesi’nin açılış törenine Önder Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu katıldı. , Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, hayırsever Özkaya ailesi ve ilçe sakinleri katıldı.

Program Kuran-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Konuşmasına merhum Halit Özkaya’ya rahmet dileyerek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Allah rahmet eylesin Halit abimizin yeri ayrıydı. Böylesine anlamlı ve önemli bir projeye imza atan Halit abimizin değerli ailesine, bir uyum kültürü içinde burayı Büyükşehir Belediyesi’ne emanet eden Bilal başkanımıza ve burayı Türkiye’nin başkenti yapan Salih Başkanımızın değerli ekibine teşekkür ediyorum. Hacılarımıza yakışan 10 numaralı kütüphane.”

YENİ KÜTÜPHANENİN MUŞUTU VERİLDİ

Başkan Büyükkılıç, 10’uncu kütüphaneden 10 gün sonra Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu’nun da açılacağını, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde şehre yakışır bir kütüphanenin hayata geçirileceğinin sözünü verdi.

Okuyan, öğreten bir kent olmaya çalıştıklarını belirten Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaratan Rabbinin adıyla oku. Bu anlayışta ya okuyacağız ya da okunacağız. Öğrenci veya öğretmen olacağız. 300 bini aşkın genç ve ortaokul lise öğrencisi, 75 bin civarında üniversitesi ile ticaretin ve sanayinin yanı başında eğitimin merkezi denecek böylesine anlamlı ve değerli bir şehirde yaşamaktan elbette hepimiz keyif alıyor ve onur duyuyoruz. öğrenciler ve 5 üniversite öğrencisi. Şehrimizin kıymetini bilelim diyoruz, birbirimizin kıymetini bilelim diyoruz. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz dönemde kitap fuarımızı 900 bini aşkın kişiyle ziyaret eden ve kitaplarla buluşan bir şehirden konuşmuştuk.”

Başkan Büyükkılıç, hayırseverler şehri Kayseri’nin son dönemde yaşanan deprem ve sel felaketinin ardından kurum ve kuruluşları, sanayicileri, ticaret odaları, yerel yönetimleri, sivil toplum kuruluşları ve organize sanayileriyle o bölgeye yağdığını belirtti.

Konuşmasına hem depremde hem de sel felaketinde hayatını kaybedenler için dua daveti ile devam eden Büyükkılıç, deprem bölgesinde görev yapan Vali Gökmen Çiçek, bakanlar ve yetkililere de teşekkür etti. Önder Büyükkılıç, vatanın ayrılmaz bütünlüğünün, ay-yıldızlı Türk bayrağının, vatanın, milletin, devletin ve bu milletin birlik, beraberlik, kardeşlik ve beraberliğinin değerli olduğunu belirterek, bundan başka her şeyin değerli olduğunu vurguladı. bu retoriktir. Büyükkılıç, seçimin Kayseri’ye, ülke insanına ve konumuna yakışır, istikrarı sağlayacak bir seçim olmasını diledi: “Çünkü şehrimi seviyorum, şehrimizin huzurunu seviyorum, barışı seviyorum. ülkemizin çok Ben de buradan parantez açarak mazlumların sesi, dünya insanlığının adeta nefesi olan böyle bir başkanın başarısını paylaşmak istiyorum” dedi.

“BİRİZ, BİRLİKTE, BİRLİKTE KAYSERİ’YİZ”

Kayseri halkına layık olma bağlamında çalışmalarını yürüttüklerini vurgulayan Büyükkılıç, “16 ilçe belediye başkanımız olan kardeşlerimizle el ele vererek sizlere layık olma bağlamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adeta biriz, beraberiz, Kayseri’de hep beraberiz. Bizi biz yapan sizsiniz, bizi biz yapan kurum ve kuruluşlarımız, özverili sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız, borsamız ve diğerleri bizi biz yapanlardır. Durma, koşmaya devam diyoruz. Koşarak hedefimize ulaşıyoruz. Özkaya ailesi ve Kayserimizin hayırsever dostlarına çok hoş geldiniz demek istiyorum. Dualarımız sizinle.”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Özkaya ailesi adına aile büyükleri Şerife Özkaya, Abidin Özkaya, Alper Özkaya ve Serdar Özkaya’ya teşekkür plaketi ve kütüphane maketi takdim etti. Önder Büyükkılıç, kütüphane giriş kartlarını da Özkaya ailesi büyüklerine takdim etti.

BU EĞİTİM DÖNEMİ SONUNA KADAR KART ÜCRETİ ÜCRETLENMEYECEKTİR

Öte yandan, kartlarla ilgili kütüphanelere girişte sembolik olarak alınan kütüphane kartı basım ücretinin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı sonuna kadar alınmaması talimatını veren Büyükkılıç, “Kütüphaneler için sembolik bir ücret alıyorlardı. Kartları bu eğitim süresi sonuna kadar almamaları talimatını veriyorum.”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, 10 numaralı kütüphane olduğunu belirterek, “Sadece ilçemizdeki öğrenciler için değil tüm Kayseri’de gençlerimizin hizmetine sunulan 10 numaralı kütüphane haline geldi. Her türlü dijital medya var. İlçe belediyesi, büyükşehir belediyemiz ve hayırsever iş birliği ile çok değerli bir çalışma ortaya çıktı.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da Önder Büyükkılıç’a emeklerinden dolayı teşekkür ederek, “Son yıllarda başta Milli Kütüphane olmak üzere ilimizde kütüphanelerle yapılan çalışmaları gururla izliyoruz.”

Hayırsever Abidin Özkaya yaptığı konuşmada, “Bugün bizim için çok anlamlı. Duygu ve neşe dolu bir gün. Çünkü bugün, ailemizin çok değerli büyüğü Halit Özkaya adına yaptırılan, hacıların ihtiyacı olan, kişiliğine ve yaşam felsefesine uygun üretime katkı sağlayacak güzel bir eserin açılışını hep birlikte yapacağız. Açılışa katılarak bizleri onurlandırdığınız için tüm protokolümüze ve misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyorum.”

Kurdele bölümüyle kütüphane dualarla açılırken, Önder Büyükkılıç protokolle açılış töreninin yapıldığı Halit Özkaya Kütüphanesi’ni gezdi.

25 BİN BASILI KİTAP, 22 BİN E-KİTAP, 3.000 SESLİ KİTAP VE 100 SÜRELİ YAYIN

‘Kütüphaneler Şehri’ Kayseri’de hizmet vermeye başlayan Büyükşehir Belediyesi Halit Özkaya Kütüphanesi’nde 25 bin basılı kitap, 22 bin e-kitap, 3 bin sesli kitap ve 100 süreli yayın bulunurken, kütüphane 450 kişilik kapasiteye sahip. bilgisayar bölümü, ses ve sessiz çalışma alanı, çocuk kütüphanesi bölümü, kafeteryası, gençler için küme çalışma odası ve ücretsiz internet hizmetleri ile Kayserililerin hizmetine girecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu