Haber

Malezya Başbakanı İsrail saldırganlığını kınamaktan korkmuyor

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, ülkesinin İsrail’in “saldırganlığını” kınamasını kimsenin engelleyemeyeceğini veya korkutamayacağını belirtti.

Malay Mail sitesinin haberine göre Enver, başkent Kuala Lumpur’daki Axiata Arena Stadyumu’nda yaptığı konuşmada Filistin ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Batı’nın ırklara ve dinlere saygıyı Malezya’dan öğreneceğini belirten Enver, “ABD, Avrupa ve İsrail’den bazı çevrelerin saldırısına uğramaya başladı.”

Enver, ülkesinin İsrail’in Filistin’e yönelik “saldırısını” kınamasını kimsenin engelleyemeyeceğini veya korkutamayacağını belirtti.

Malezya’nın her zaman Filistinlilerin yanında olduğunu vurgulayan Enver, Batılı ülkelerin insan haklarını savunmada “ayrımcı” davrandığını kaydetti.

Enver, “(İsrail’in) saldırganlığı çılgınlık boyutuna ulaştı. Kadınlar ve çocuklar katlediliyor. Okullar, hastaneler bombalanıyor. Batı’nın bahsettiği adalet, insanlık ve demokratik haklar nerede?” dedi.

Bernama haber ajansının haberine göre Başbakan Enver, stattaki konuşmasının ardından basına açıklama yaptı.

Anwar, Avrupa Parlamentosu’nun bazı üyelerinin, ülkesinin İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin tutumu nedeniyle “Malezya’ya karşı harekete geçme teklifinde bulunduğunu” söyledi.

Başbakan Enver, “Bu bir sorun değil, yılmayalım. Yapacak işlerimiz var. İnşallah çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adı verilen kapsamlı bir baskın başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırmaya başladı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 308’i asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldüğü, 5.132 İsraillinin yaralandığı bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 2 bin 704’ü çocuk, 1584’ü kadın ve 364’ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarında 100’den fazla Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20’si Filistinli, 3’ü İsrailli ve 1’i Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 42 Hizbullah üyesi, 6 İslami Cihat Hareketi üyesi, 3 Hamas üyesi, 2 Hizbullah merkezli Sünni Direniş Tugayı üyesi öldü, 4 kişi hayatını kaybetti. Aralarında 1 gazetecinin de bulunduğu kişi hayatını kaybetti. siviller hayatını kaybetti.

Lübnan’ın gerçekleştirdiği saldırılarda 3 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil hayatını kaybetti.

tavas-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu