Haber

Halil İbrahim Aşgın kimdir?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 31 Mart yerel seçimleri adaylarını Ankara’da düzenlenen aday tanıtım toplantısında açıklamaya devam etti.

Mevcut lider Halil İbrahim Aşgın, AK Parti’nin Çorum Belediyesi Başkan adayı olarak yeniden açıklandı.

Halil İbrahim Aşgın, 1973 yılında Çorum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çorum’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını, “5393 Sayılı Belediye Kanunu Çerçevesinde Yerel Özerklik Açısından Belediyeler” başlıklı teziyle, Marmara Üniversitesi’nde yerel yönetimler alanında tamamladı. Dil eğitimi için İngiltere’deydi. Doktora derecesini Hitit Üniversitesi Din Sosyolojisi alanında “Din-Siyaset İlişkisi Bağlamında Milli Görüş Hareketi” konulu teziyle aldı. On yedi yıl Yabancı Dil, Bilgisayar, Mesleki Eğitim ve Yeminli Tercümanlık Merkezi’nin Kurucu Müdürü (Esnaf) olarak çalıştı. Hitit Üniversitesi’nde yerel yönetimler alanında dört yıl akademisyen olarak çalıştı. Birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu, yönetici ve sözcü olarak görev aldı. Dr. Halil İbrahim Aşgın, 31 Mart 2019 Yerel Yönetim Seçimlerinde Çorum Belediye Başkanı seçilmiştir. İyi derecede İngilizce bilen Aşgın, evli ve 4 çocuk babasıdır.

DOLANDIRICILIK DAVASINDA YARGILANMIŞTI

Halil İbrahim Aşgın, “kamu kurum ve kuruluşları aleyhine dolandırıcılık”, “resmi belgelerde sahtecilik” ve “gerçeğe aykırı belge düzenlemek” suçları işlediği iddiasıyla hakim karşısına çıktı.

2019 yılında Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Aşkın davasında davacı tarafın Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü olduğu öğrenildi. Savcı mütalaasında, Aşgın’ın hazırlanan uydurma belgeler karşılığında kuruma fatura keserek kamu kurumunu zarara uğrattığı iddia edildi.

Aşgın’ın avukatı Fatih Maden ise iddialara ilişkin; “Müvekkilim istihdam garantili kurslardan biri olan İŞKUR’dan kurs düzenlemesi almış, bu çalışmaları başarıyla tamamlamış ve teşekkür edilmiştir. Daha sonra mevzuat eksikliklerinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle soruşturma yapıldı ve 2014 yılında müfettiş incelemesi sonucunda iş bu aşamaya geldi. “Eksikliklerin temeli daha çok usule ilişkindir” gibi açıklamalarda bulundu.

Aşgın aynı zamanda Ensar Vakfı Çorum Şubesi’nin eski başkanıdır. (HABER MERKEZİ)

sasonajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu