Haber

Dünya Kupası’nda Heyecan Bugün Başlıyor: Ev Sahibi Katar Ekvador Karşısında

2022 FIFA Dünya Kupası, konut sahibi Katar ile Ekvador ortasında yapılacak açılış maçıyla başlayacak. Saat 19.00’da başlayacak mücadele TRT 1’den canlı yayımlanacak.

Ev sahibi Katar birinci sefer Dünya Kupası’na katılıyor. Yarın Hollanda ve Senegal karşı karşıya gelecek

2022 FIFA Dünya Kupası, ev sahibi Katar ile Ekvador arasında bu akşam saat 19.00’da oynanacak maçla start alacak. A Grubu’ndaki karşılaşmayı İtalyan hakem Daniele Orsato yönetecek. Dünya Kupası’nda birinci defa sahne alacak Katar, sürpriz yapmaya çalışacak. Futbolun ulusal gruplar seviyesindeki bir numaralı tertibinde 4. defa gayret edecek Ekvador ise 3 puan almayı hedefleyecek. A Grubu’nun diğer maçında ise yarın Hollanda ile Senegal kozlarını paylaşacak.

Dünya Kupası’nı bugüne kadar en fazla kazanan kadro 5 kereyle Brezilya. Almanya ve İtalya’nın ise 4 kupası bulunuyor.

Toplam 32 takımın katılacağı futbolun milli takımlar düzeyindeki bir numaralı organizasyonu, 18 Aralık’ta oynanacak final maçıyla tamamlanacak. Birinci kere Arap dünyasından bir ülkede düzenlenecek turnuva, 64 karşılaşmaya sahne olacak. Beş kentte yer alan 8 stadın konut sahipliği yapacağı 2022 Dünya Kupası’nda takımlar, dörderli 8 grupta mücadele edecek. 20 Kasım-2 Aralık tarihlerinde oynanacak grup maçları sonunda ilk 2 sırada yer alan ekipler, son 16 turuna yükselecek. 2022 FIFA Dünya Kupası’nın şampiyonluk maçı ise 18 Aralık’ta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu