Ekonomi

Coinbase, şirket için bir kilometre taşı olan Base blockchain’i başlattı

ABD’deki en büyük halka açık kripto borsası madeni para tabanıkendi dağıtılmış ağlarını işleten halka açık şirketler için yeni bir çağın başlangıcını işaret eden Base blok zincirinin lansmanını duyurdu.

Base daha önce geliştiriciler tarafından test edilmek üzere canlı yayındaydı ancak Coinbase yetkilileri, Türkiye saatine göre dün akşam altı prestijde blok zincirinin halka açılacağını bildirdi.

Yöneticilere göre Coinbase’in bu girişimi, blockchain üzerinden para kazanmasını sağlayabilir. Ayrıca şirket, zincir üzerine kurulu uygulamalardan karlı bir gelir akışına da sahip olabilir.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong , 2016 yılında şirketin gelişiminin dördüncü aşamasının merkezi olmayan uygulamalar, yani dApps aracılığıyla olacağını belirtti. Şirket, hisselerini Nisan 2021’de satın aldı. NasdakDirek listeleyerek halka arz etti.

Coinbase’in protokol lideri ve Base’in denetleyicisi Jesse Pollak, Salı günü verdiği bir röportajda 100 dApp’in halihazırda zincire dağıtıldığını söyledi ve şunları ekledi:

Ayrıca, lansman sırasında Coinbase Coca ColaAyrıca (KO) gibi ortaklarla başlattığı “Onchain Summer” planından da bahsetti.

Base’in 2. Katman sıralaması Yeni Base ağı, Optimism’in OP Stack yazılımını kullanan, iyi bilinen başka bir 2. katman ağıdır. EthereumBlok zinciri üzerine inşa edilmiş bir katman-2 blok zinciridir.

Kripto analitik firması L2Beat’e göre, Base ağı halka açılmadan önce bile uygulamalara ve protokollere kilitlenmiş 139 milyon dolarlık depozitoya sahipti.

Bu “anahtarlı toplam değer” veya TVL, blok zincirlerini ve protokolleri değerlendirmek için bir ölçüdür ve Base’in beşinci en büyük katman-2 blok zinciri olduğunu söylemek için yeterlidir. Arbitrum One yaklaşık 6 milyar dolar ile birinci sırada yer alırken, OP Mainnet 2,9 milyar dolar ile ikinci, zkSync Era 430 milyon dolar ile üçüncü ve dYdX 336 milyon dolar ile dördüncü sırada yer alıyor.

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlanmıştır.

habereldivan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu