Ekonomi

Bitcoin’in dolaşım oranı düştükçe BTC mülkiyeti rekor seviyelere çıkıyor

Investing.com – Blockchain analisti Glassnode, son raporunda bitcoinarzının yarısından fazlasının son iki yıldır atıl durumda olduğunu bildirdi.

Veriler, birçok Bitcoin sahibinin 2 yıldır aktif olmadıkları göz önüne alındığında mevcut seviyelerde satış yapmak konusunda isteksiz olduğunu gösteriyor. Son bilgilere göre, dolaşımdaki arzın %53’ü aktifken, yaklaşık %45’i en az son iki yıldır atıl durumdadır. Bitcoin, Kasım 2021’de zirveye ulaştığı için, atıl durumdaki Bitcoin’ler, boğa döneminde alınan ve şimdi satılırsa boşa giden ölçüyü yansıtıyor.

Glassnode ayrıca atıl durumdaki Bitcoin’in %15’e yakın kısmının 10 yıldan uzun süredir hareket etmediğini de hatırlatıyor. Kıymetli bir Bitcoin savunucusu olan Anthony Pompliano, bugün bu konuya değinerek, dolaşımdaki BTC’nin %30’a yakınının son 5 yılda hareket etmediğini belirterek, yaklaşık 2,7 milyon BTC’nin kaybedildiği uzun vadeli yatırımcılarla ilgili olduğuna dikkat çekti. ya da unutulmuş

Bitcoin’de yüksek atıl oranı kripto para arzını azaltan bir etki olarak görülürken, satış baskısını da azaltan bir faktör olarak değerlendiriliyor.

Bitcoin benimsenmesi artmaya devam ediyor

Glassnode bu gelişmeyle birlikte son raporunda bakiyesi olan BTC adreslerinin sayısının 45.5 milyon gibi rekor seviyeye çıktığını duyurdu. Bu olumlu gelişmeye ek olarak Bitcoin’in borsalara giriş hacimlerinin ayın en düşük seviyelerine ulaştığını bildirdi. Bu veri de satış baskısının azaldığını gösteren bir faktör olarak değerlendiriliyor.

Glassnode son raporlarında BTC’nin boğa döneminin ilk aşamasında olabileceğini defalarca vurguladı.

Bitcoin uyarlamasını yansıtan bir başka veride ise LookIntoBitcoin platformu, en az bir BTC tutan cüzdan sayısının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını ve 1 milyon cüzdana yaklaştığını bildirdi. Bu verileri destekleyen Santiment, Bitcoin yatırımcılarının toplam sayısının Nisan 2021’den bu yana en yüksek oranlı artışı kaydettiğini bildirdi.

Author: Günay Caymaz

haberayranci.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu