Haber

Başkan Hürriyet: “İnsanlığın gerçek kahramanları sizlersiniz”

KOCAELİ (İGFA) – İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ardından İzmit’ten deprem bölgesine yardım göndermek için özveriyle çalışan gönüllülerle bir araya geldi. Türkiye’nin bir şok bölgesi olduğunun altını çizen ve herkesi sorumluluk almaya davet eden Hürriyet, gönüllülere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

HÜRRİYET, “ACININ NE ANLAMINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Başkan Hürriyet, “1999 Depremi’nin acısını en iyi bilen şehir olarak Kahramanmaraş Depremini kalbimizde derin bir üzüntüyle anıyoruz. İzmit olarak acının ne anlama geldiğini, yıkımın ve kaybın ne kadar derin izler bırakabileceğini çok iyi biliyoruz. 1999 yılında yaşadığımız deprem hafızalarımızda tazeliğini koruyor.

“EN BÜYÜK DİLEĞİMİZ BİR DAHA OLMAMASI”

Maalesef ülkemiz depremler ülkesi. Depremin ne zaman, nerede olacağını bilmiyoruz. Her zaman deprem gerçeğiyle karşı karşıyayız. Ne yazık ki 6 Şubat’ta 11 ilimizi etkileyen depremlerle geçmiş acılarımız yeniden canlandı. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu acıların bir daha yaşanmaması en büyük temennimizdir. Hayatta kalma mücadelesi veren depremzedelerimize acil şifalar diliyoruz.

“SİZLER İZMİT’İN KALBİ, UMUDU VE KAHRAMANLARISINIZ”

İzmit’in yardımsever insanlarıyla dayanışma duygusu içinde yaraları hep birlikte sarmaya çalıştık. Aslında umudun ve insanlığın yüzünü gördük. Deprem bölgesine karşı konulmaz bir güçle yardım etmek için her şehirde milyonlarca insan bir araya geldi. Birlikte daha güçlü olduğumuzu ve iyileşebileceğimizi bilmek değerli. Depremde özveriyle çalışan siz değerli vatandaşlarımız hepiniz İzmit’in kalbi, umudu ve kahramanlarısınız.

“TÜM İLANLARIMIZLA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIK”

Deprem haberini aldığımız andan itibaren birlikte harekete geçtik. Sizlerin desteğiyle deprem yardımını organize ettik. Ekip arkadaşlarımızla birlikte Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman başta olmak üzere bölgeye gittik ve tüm imkanlarımızla yardımcı olmaya çalıştık. Siz de Yunus Emre Kültür Merkezi’nden Kardeş Eller Gıda Bankası’na kadar kurduğumuz yardım noktalarına koşarak seferberlik ruhuyla hareket ettiniz.

“GÖNÜLLÜLER KENDİSİYLE ÇALIŞTI”

630 kayıtlı gönüllümüz ve daha fazlası gıdadan giyime, sağlık malzemelerinden hijyen ürünlerine kadar her türlü ihtiyacın toplanması, paketlenmesi ve ulaştırılmasında “Sizi en iyi biz anlıyoruz” diyerek özveriyle çalıştı. Depremzedelere sadece maddi değil manevi destek de sağladınız.

“HEPİNİZ İNSANLIĞIN GERÇEK KAHRAMANLARISINIZ”

Çadır kentlerde, aşevlerinde yemek yapmaktan psikososyal desteğe kadar herkes insanüstü bir çaba gösterdi. Çocukların gülümsemesi için düzenlediğimiz etkinliklerde çocukların yüzünü güldürmeye, hep birlikte umut olmaya çalıştık. Her biriniz insanlığın gerçek kahramanlarısınız. Her karanlık gece mutlaka aydınlık bir sabaha uyanır. Varlığınız bu karanlık geceyi aydınlatan, umut ışıklarını yakan meşaleler gibiydi.

“DEPREM DEĞİL, BİNALAR VE HUKUKSUZLUK ÖLDÜRÜYOR”

Deprem gerçeğini unutmadan, unutturmadan hafızalarımızla taşımamız gerekiyor. Beyin sarsıntısı öldürmez. İnsan yanılgıları, binalar, kanunsuzluk öldürür. Bu yüzden farkındalığı her zaman yüksek tutmak gerekiyor. Deprem meydana gelmeden önce tüm yöneticilerin sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri çok önemlidir.

“YAŞAM ALANLARINI ZİYARET EDECEĞİZ”

6 ay aralıksız bölgede kaldık. 3 ay boyunca bölgeden gelmedim. Hem Adıyaman’da hem de Kahramanmaraş’ta özellikle hamilelere ve ailelere sunduğumuz jinekolojik muayeneden psikososyal desteğe kadar pek çok alanda geri adım atmadık. Bölgede çalışmalarımız devam ediyor. 2 adet çok fonksiyonlu yaşam alanı kurduk. Yarın orayı ziyaret edeceğiz. Hasretimizi vatandaşlarımızla gidereceğiz.

“DAYANIŞMA DEVAM ETMELİ”

Deprem bölgesinden İzmit’e göç eden çok sayıda vatandaşımız var. Biz de onlara yardım etmeye devam ediyoruz. Eğitim desteğinden yemek hizmetine kadar birçok hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Hasar o kadar büyük ki 1 yılda geçmeyecek. Yapılacak çok iş var. “Dayanışma devam etmeli” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu