Ekonomi

Asgari ücrette aralıklı artış olacak mı? Bakan Bilgin enflasyon rakamlarına işaret etti

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkarıldıktan sonra gözler taban fiyata çevrildi. Seçimlerden önce asgari ücrette orta düzeyde bir artış için tartışmalar başladı.

“ENFLASYON İNDİRMEYE DEVAM EDERSE GEREK OLMAZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Alim, konuyla ilgili bir soruya “Enflasyondaki düşüş eğilimi devam ederse asgari ücretin yeniden değerlendirilmesine gerek yok, şu anda gündemde değil” sözleriyle yanıt verdi. . Temmuz ayında trend devam ederse yeniden değerlendirilecek.”

“VAKİT TEMMUZ AYINDADIR” DEDİ

Dün AK Parti’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek olan Bakan Alım, asgari ücret artışının tarihi ile ilgili olarak “Asgari ücret artışı Temmuz’da” dedi.

ASGARİ EMEKLİ MAAŞI 7 BİN 500 TL

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına yapılan zam haberini açıkladı. Erdoğan, “Emeklilerle ilgili çalışmalarımızı yaptık ve bu rakamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Tekrar anlatmak bana düşüyor. Müjdeyi bu akşam burada vereyim. .Bunu bu akşam burada 7500 lira olarak açıklıyoruz.Hayırlı olsun.” dedi.

TATİL BONUSU 2 BİN TL

Ayrıca AK Parti Kümelenme Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş, emeklilere bayram ikramiyesinin 2 bin TL olacağını açıkladı. Yaklaşık 15 milyon emeklinin yararlanacağı ikramiye, hem Ramazan Bayramı’nda hem de Kurban Bayramı’nda ödenecek. Böylece emekliye 2 tatilde toplam 4 bin TL ödeme yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu