Kaliteli ve lezzetli baklava nasıl olmalı?
Merve ÖZDEMİR ÇEVİK – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) –Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmezleri arasında yer alan baklavalar, şimdiden tezgahları süslemeye başladı ancak merdiven altı atölyeleri vatandaşların sağlığı için büyük tehlike oluşturduğu için doğru tercih yapmak bu konuda çok önemli.
Gelenekten geleceğe Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetlerini sunan Şengüloğlu Baklavaları Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Şengüloğlu, iyi bir baklavanın şartının kullanılan malzeme olduğunu, baklava vitrinlerinin bir kuyumcu gibi parlaması gerektiğini söyledi. vitrin.
“TÜKETİCİLERİN MARKA ALIMINI ANALİZ ETMESİNE İZİN VERİN”
Bilal Şengüloğlu, uygun baklavanın püf noktalarını anlatırken bu dönemde tüketiciyi fırsatçılara karşı uyardı.
Şengüloğlu, “Tüketicilerden aldıkları markayı iyi analiz etmelerini rica ediyorum” diyen Şengüloğlu, “Her meslekte olduğu gibi bizim mesleğimizde de fırsatçılar var. Bu dönemde ortaya çıkan bazı fırsatçılar insan sağlığını tehdit ediyor. Onlara prim vermek için tüketiciden aldığı markayı inceleyip son kullanma tarihine bakmasını istedim.Göz yanılsa da damak yanılmadı.Dolayısıyla baklava yerken boğazı yanıyorsa , o baklavayı kesinlikle yemesinler çünkü baklavanın kendine has kriterleri olduğu gibi mutfak ve hijyen gibi bir geçmişi de var” dedi.
PEKİ FİYATLARI NASIL?
Artan maliyetlerin ister istemez kendilerine de yansıdığını söyleyen Şengüloğlu, bu bayramda vatandaşların tatlıdan mahrum kalmaması için ramazan ayı öncesi fiyatları aynı tuttuklarını belirterek, en çok klasik baklavanın tercih edildiğini sözlerine ekledi. kaydedildi.